fbpx

Blog

Tarım İlaçlama Dronu

Tarım İlaçlama Dronu

İçindekiler

Tarım İlaçlama Dronu günümüzde, sabit kanatlı dronlar ve çok motorlu helikopter şeklinde dahil olmak üzere birçok türde püskürtme dronları mevcuttur. Sabit kanatlı dronların uçak gibi kanatları vardır ve kalkış veya iniş için bir pist gerektirmezken, çok motorlu helikopterler, bir uçak kanadındaki pervaneler gibi merkezi bir göbek etrafında dönen birkaç kanat içerir. Genel olarak, sabit kanatlı dronlar, çok motorlulardan daha verimlidir çünkü yüksek irtifalarda veya üzerlerine bağlı ağır yüklerle uzun mesafelerde uçmak için çok fazla enerji gerektirmezler. Bu dronlar genellikle ilaçlama dronu olarak kullanılmaktadır.

Havadan ilaç püskürtmek üzere tasarlamış olan bu dronlar tarlalar üzerine veya çiftliklerde hayvanlar üzerine ilaçlama yapabilmektedir. Ülkemizde dronlar şimdilik kontrol amaçlı ve gübre ve ilaç püskürtme amaçlı kullanılmaktadır. Dronla hayvanların kontrolü de yavaş yavaş yapılmaya başlamıştır. Bu fonksiyonları itibariyle dron çiftçilerin ilgi alanına girmeye başlamıştır. DJI Agras T40, DJI Agras T30, DJI Agras T10 modellerimizi inceleyebilirsiniz.

Tarım İlaçlama Dronu Kullanım Alanları

Havadan zirai ilaçların püskürtülmesi için sabit kanatlı veya döner kanatlı bir dron kullanma işlemi çiftçiler için çok büyük bir kolaylık olarak görülmektedir. Dron ile yapılabilecek işler çok fazladır. Çiftliklerde Tarım İlaçlama Dronu kullanım alanları her geçen gün artarken bu kullanım alanlarını şu şekilde sıralamak mümkün olmaktadır:

  • Tarım alanlarında güvenliğin sağlanması ve kontrollerin yapılması
  • Toprak analizlerinin yapılması
  • Tohumların toprak üzerine serpilmesi
  • Ekim ve dikim yapılan arazi üzerinde uçarak zararlıların tespit edilmesi
  • Zararlıların bulunduğu noktalara ilaç püskürtülmesi
  • Mahsulün daha iyi olması için gübre atılması
  • Ürünlerin hasada hazır olup olmadığının kontrol edilmesi
  • İhtiyaç durumunda bölgesel sulama yapılması

Bütün bu işlemlerin yapılması tarım ile ilgilenen çiftçilerin Tarım İlaçlama Dronu  kullanım alanlarıdır. Bunun yanında dron çok farklı alanlarda da kullanılabilmektedir. Bu kullanım alanları akıllı sistemler sayesinde her geçen gün artmaya devam etmektedir. Çiftliklerde büyük sürülerin takibinde ve incelenmesinde de dronlar kullanılmaktadır. Bu Tarım İlaçlama Dronu  kullanılması ile çok sayıda kişinin yapacağı ve uzun sürede yapacağı işin dron sayesinde kısa süre tamamlamak mümkün olmaktadır. tarım İlaçlama dronu çiftçilerin vazgeçilmez elemanı haline gelmeye başlamıştır. Facebook adresimizi takip edebilirsiniz.

Tarımsal İlaçlama Dronu Faydaları

İlaçlama dronu çiftliklerde yabani otları ve zararlıları mantar ilaçları ve böcek ilaçları gibi kimyasallarla tedavi etmek için kullanılır. Püskürtme yapan bir insansız hava aracı, tüm tarlayı sadece birkaç dakika içinde uçarak her yaprağa ve gövdeye eşit miktarda kimyasal madde püskürtebilecek şekilde ilaçlamaktadır. Püskürtme özelliği olan dronlar aynı zamanda gübrelerin ve diğer toprak düzenleyicilerin uygulanmasında da işe yaramaktadır.

Bu özelliği ile Tarım İlaçlama Dronu  geniş arazi alanları üzerinde uygun miktarlarda malzemeyi doğru bir şekilde uygulayabilirler. Drone ayrıca dondan zarar görmüş bitkilere sıvı nitrojen uygulayabilir veya ilkbaharda çiçek açmadan önce ağaçlara gübre uygulayabilir. Tarım İlaçlama Dronu bu özellikleri ile çiftçilerin yoğun olarak kullandıkları araçlar olmaya başlamıştır. Bu araçlar ile işler çok daha hızlı ve sorunsuz olarak yapılmaktadır.

DJI Agras T30 Dronu En Çok Sorulan Sorular

Agras T30 ne kadar uçuş süresine sahiptir?

Agras T30, tek bir şarjla 30-40 dakika arası uçuş yapabilir.

Agras T30, kaç litrelik bir tanka sahiptir?

Agras T30, 30 litrelik bir tanka sahiptir.

  1.  
Agras T30, hangi tarım ürünleri için kullanılabilir?

Agras T30, buğday, pirinç, mısır, soya fasulyesi, pamuk, sebze, meyve ve çiçek gibi birçok tarım ürünü için kullanılabilir.

Agras T30'un ilaçlama genişliği ne kadardır?

Agras T30, 20 metrelik bir ilaçlama genişliğine sahiptir.

satış

İrtifa Havacılık

Zirai İlaçlama Dronlarımız İçin Bize Ulaşın

Sosyal Medyadan Bizi Takip Edin !