fbpx

Blog

Drone’lar Tarımın Geleceği Mi?

Drone kullanmak sandığınız kadar yeni bir kavram değil. Aslında ilk insansız hava araçları, ordudaki birinci dünya savaşı dönemine kadar uzanıyor. Ancak modern dünyanın sürekli artan sorunları. Bu dronların çeşitli sektörlerin ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde modifiye edilmesiyle sonuçlanmıştır.

İçindekiler

Drone kullanmak sandığınız kadar yeni bir kavram değil. Aslında ilk insansız hava araçları, ordudaki birinci dünya savaşı dönemine kadar uzanıyor. Ancak modern dünyanın sürekli artan sorunları. Bu dronların çeşitli sektörlerin ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde modifiye edilmesiyle sonuçlanmıştır.
 
Bu tür acil ihtiyaçlardan biri, hızla artan dünya nüfusunu beslemekti. Ayrıca çiftçiler, son dönemdeki öngörülemeyen iklim modelleri. Pestisitlere dirençli mahsul hastalıkları nedeniyle daha karmaşık kontrol önlemleri almak zorunda kalıyor.
 

Drone Nedir?

Drone'lar pilotsuz hava araçları olarak tanımlanabilir. Yani insansız hava araçlarıdır (İHA). Daha yükseklere uçabilirler, ancak çoğu yargı alanı, dronları 50 metrenin üzerinde uçurmak için bir lisans talep eder. Başlangıçta, İHA'lar askeri amaçlar için tasarlandı. Ancak sınırsız faydaları nedeniyle tarım dahil hemen hemen her sektöre girmiştir.
 

Tarımda Drone Kullanmanın Avantajları Nelerdir?

Dronlar, çiftçilerin tarlalarını hızlı bir şekilde araştırmasına ve haritalandırmasına. Sorun çok büyümeden önce sorunlu alanları tespit etmesine olanak tanır.
 
Tarımda insansız hava araçlarının kullanılması, çiftçiye aşağıdakiler de dahil olmak üzere çok sayıda kazanç sağlar.
 
  • Tarımsal maliyetleri azaltmak.
  • Verimliliği artırmak.
  • üretkenliği artırmak.
  • Saha izlemeyi kolaylaştırır.
  • Zaman kazandırır.
  • Doğru yönetim kararlarını geliştirir.

Drone'lar Tarımda Nasıl Kullanılıyor?

Drone'ların çiftçiliğe girişi, özellikle ticari çiftçiler tarafından sıcak karşılandı. Dronlar, mahsul izleme, tarla haritalama, böcek ilacı püskürtme, görüntü alma, mahsul sağlığını değerlendirme. Ve daha fazlası dahil olmak üzere havadan araştırma için kullanılır.
 

Tarla İzleme Ve Mahsul Keşfi

Drone'lar son derece yüksek çözünürlüklü görüntüler sağlayabilir ve uydu görüntülerinin aksine bulutlardan çok daha az etkilenirler. Bu, dronların tarladaki zararlıları, hastalıkları, yabani otları daha doğru bir şekilde tespit etmesine. Ekin çıkışını ve diğer sorunları değerlendirmesine olanak tanır. Ayrıca, dronlar farklı tipte sensörler ve kameralar taşıyabilir.
 

Böcek İlacı Ve Gübre Uygulaması

Tüm İHA'lar küçük değildir; bazıları 50 kilodan fazladır. Böylece, dronlar yalnızca yüksek çözünürlüklü görüntüler çekmekle kalmıyor. Aynı zamanda bazıları böcek ilacı ve yaprak gübresi dolu kaplar taşıyor. Bu, zararlıları ve hastalıkları tespit etmeyi ve kontrol etmeyi ve ayrıca yaprak gübrelerini uygulamayı kolaylaştırır.
 
Pestisitler ve gübreler, tarlada drone'un besin eksikliği. Haşere veya hastalık tespit ettiği bölgelere özel olarak uygulanabilir.
 

Tarımda Dronların Geleceği Nedir?

Tarımda insansız hava araçlarının kullanımı burada kalacak. Tarımın geleceği bugün olduğu gibi otomasyona doğru eğiliyor. Dolayısıyla İHA'lara olan talep artmaya devam edecek.

Drone teknolojisi gelişmeye devam edecek ve insansız hava araçları sahada insana ihtiyaç duymadan tamamen otonom hale gelecek gibi görünüyor.

Büyümesi muhtemel olan bir başka trend de, daha küçük çiftçiler tarafından dronların benimsenmesidir.

Drone'lar Neden Tarımda Daha Popüler Hale Geliyor?

Sağlayabilecekleri verilere ek olarak, dronların birkaç ek avantajı vardır.

  • Çevreyi kirleten petrole değil çevre dostu elektriğe ihtiyaç duyarlar.
  • Helikopterlerden ve diğer oldukça sermaye yoğun makinelerden önemli ölçüde daha ucuzdurlar. Bunları kullanmak diğer ağır makinelere göre çok daha kolaydır.

Sonuç

Drone'lar tarımın geleceği mi? Kesinlikle evet! Yüksek teknolojiyle donatılmış bu uçan yardımcılar, verimliliği artırırken maliyetleri düşürüyor. Veri toplama, tarım izleme ve hassas ilaçlama gibi işlemleri kolaylaştırarak tarım sektörünü dönüştürüyorlar. Drone'lar tarımın geleceğini şekillendiriyor ve daha sürdürülebilir bir tarım pratiklerine yönelmemizi sağlıyor.
satış

İrtifa Havacılık

Zirai İlaçlama Dronlarımız İçin Bize Ulaşın

Sosyal Medyadan Bizi Takip Edin !